Program Operacyjny Kapitał Ludzki Człowiek – najlepsza inwestycja
Zaproszenie do udziału w usłudze doradczo – szkoleniowej PARP pn. „Zapewnienie dostępu przedsiębiorstw do nowych usług KSU”, współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, w ramach Poddziałania 2.2.1 Program Operacyjny Kapitał Ludzki, na lata 2007-2013.
Dla kogo?
Usługa systemowa KSU w zakresie marketingu i sprzedaży dedykowana jest mikro i małym przedsiębiorstwom z branży przetwórstwa rolno – spożywczego. Jej celem jest poprawa efektywności zarządzania przedsiębiorstwem, podniesienie zdolności operacyjnych przedsiębiorstwa oraz wzrost jego konkurencyjności poprzez wdrożenie nowych narzędzi marketingowych i sprzedażowych.
Opis usługi
ETAP I – ANALIZA SYTUACJI RYNKOWEJ FIRMY
Ø Analiza uwarunkowań zewnętrznych przedsiębiorstwa (popyt i sprzedaż, analiza nabywców, systemu dystrybucji, makroekonomicznego otoczenia, szans i zagrożeń)
Ø Analiza uwarunkowań wewnętrznych przedsiębiorstwa (ocena pozycji rynkowej, struktury sprzedaży, słabych i mocnych stron)
Ø Identyfikacja i analiza potencjalnych problemów marketingowych (pozycjonowanie oferty, dobór grupy docelowej, problemy sprzedażowe)
ETAP II – DORADZTWO STRATEGICZNE
Ø Indywidualne doradztwo, którego efektem będzie przygotowanie planu marketingowego oraz
Ø Opracowanie 5 wykonawczych programów marketingowych rekomendowanych do wdrożenia w przedsiębiorstwie
ETAP III– ASYSTA WE WDRAŻANIU PLANU MARKETINGOWEGO
Ø Kompleksowe wsparcie doradcze w procesie wdrażania planu marketingowego oraz programów wykonawczych
ETAP IV – SZKOLENIE Z ZAKRESU PODSTAWOWYCH ZAGADNIEŃ MARKETINGOWYCH
Ø szkolenie ma na celu podniesienie wiedzy i umiejętności w zakresie rozwoju marketingowego firmy
Ø zakres szkolenia:
· Podstawowe pojęcia z zakresu marketingu i sprzedaży
· Specyfika marketingu w branży rolno-spożywczej
· Podstawowe elementy i zasady analizy rynku i przygotowania planu marketingowego
· Zasady implementacji planu marketingowego
Ø szkolenia mają charakter zamknięty, w maksymalnie 15-osobowych grupach
Ø forma szkoleń to: 25% zajęć teoretycznych i 75% zajęć warsztatowych
Ø czas trwania szkolenia to 2 dni (16 godzin zajęć) – zapewniamy posiłki oraz nocleg
Z zaproponowanego wsparcia możesz skorzystać, gdy:
Ø Prowadzisz mikro- lub małe przedsiębiorstwo w branży przetwórstwa rolno-spożywczego;
Ø Twoja działalność gospodarcza zlokalizowana jest na terenie województwa podkarpackiego;
Ø Chcesz zwiększyć konkurencyjność, podnieść zyskowność i rentowność swojej firmy;
Ø Potrzebujesz wsparcia w zakresie sprzedaży i promocji Twojej firmy;
Ø Odczuwasz brak profesjonalnego doradztwa z zakresu szukania nowych rynków zbytu, optymalizacji dystrybucji i promowania swojej marki.
Finansowanie
Ø Uczestnictwo w projekcie jest w 70% współfinansowane ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki w formule de minimis.
Ø Uczestnik projektu ponosi 30% kosztów usługi.
Osoby zainteresowane udziałem prosimy o wypełnienie Formularza Zgłoszeniowego i przekazanie:
– drogą e-mail: ewiktor@pap.rzeszow.pl
– faxem na numer: 17 857 71 00 wew.29
– pocztą tradycyjną na adres:
Podkarpacka Akademia Przedsiębiorczości,
Al. Piłsudskiego 40/15, 35-001 Rzeszów.